BAKgården logo

Opera til folket

Opera til folket01jul13:0013:00 SjangerOpera

Arrangementsdetaljer

Vi har samarbeidet med Opera til Folket siden oppstart av i 2011. I år er de tilbake både i mai, juni og juli. Velkommen til en vakker og hyggelig stund med opera i BAKgården. Denne dagen med: Synne Vinje, Christina Jønsi og Edel Bolstad

Synne Vinje er en norsk sopran med operautdannelse fra Operahögskolan ved Stockholms Konstnärliga Högskola og fra Norges Musikkhøgskole. Synne Marie jobber som frilanssanger i ulike sammenhenger – også på oppdrag fra større aktører innen norsk og internasjonalt næringsliv. De siste årene har hun blant hatt solistiske engasjement for Det Fransk-Norske Handelskammer i anledning deres 100-årsgalla i Gamle Logen og i Kulturprogrammene til Nordea og Telenor ASA, sammen med profilerte utøvere som Håvard Gimse, Emmanuel Bleuse og Ivar Anton Waagaard.

Mezzosopranen Christina Jønsi er født og oppvokst i Skien. Hun har bachelorgrad fra Griegakademiet og master i opera fra Kunsthøgskolen under veiledning av Solveig Kringlebotn. Sesongen 2021/2022 var hun solistpraktikant ved Den Norske Opera & Ballett. Her var hun først med i regissør Vidar Magnussens Orfeus i Underverdenen i rollen som Juno. Videre gjorde hun gjeterjenta Pastuchyňa i Janacheks vakre Jenůfa. Deretter var hun med i gjenoppsetningen av regissør Calixto Bieitos Carmen, i rollen som Mercédès.

Edel Bolstad er opprinnelig fra Bergen, men studerer for øyeblikket utøvende klassisk klaver ved Norges Musikkhøgskole i Oslo, med professor Henning Smebye som lærer. Hun har hatt timer med lærere som Marianna Shirinyan, Håvard Gimse, Einar Steen Nøkleberg og Håkon Austbø m.fl, og har spilt konserter under bl.a. Festspillene i Bergen, Trondheim Kammermusikkfestival og Grieg in Bergen Festival.

Tid

1. juli 2023 13:00

Skroll til toppen