BAKgården logo

Opera til folket

Opera til folket22jul13:0013:00 SjangerOpera

Arrangementsdetaljer

Vi har samarbeidet med Opera til Folket siden oppstart av i 2011. I år er de tilbake både i mai, juni og juli. Velkommen til en vakker og hyggelig stund med opera i BAKgården. Denne dagen med: Nora Oleanne Sårheim, Jørgen Magnus Haslum, Edel Bolstad Foper

Nora Oleanne Sårheim har master fra både Griegakademiet – institutt for musikk ved UiB og Operahøgskolen ved Kunsthøgskolen i Oslo. Nora Oleanne var initiativtakar til OperaKysten i Florø, og song rolla som Madame Borchgrevinch i oppsettinga deira av ”Der Schauspieldirektor” i 2016. I Oslo har ho vore å sjå som Donna Anna og Contessa i Operahøgskolen sine oppsettingar av ”Don Giovanni” og «Le Nozze di Figaro» på DNO&B, så vel som Fiordiligi i Cosi fan tutte under Oslo Operafestival 2019. Hausten 2018 stifta Nora Oleanne OratorieSolistene og er sopransolist og kunstnarleg ansvarleg for denne kyrkjemusikalske gruppa.

Jørgen Magnus Haslum er en norsk bass-baryton med studie fra Kunsthøgskolen i Oslo. Han har i tilegg studert ved Griegakademiet og under Mark Scnaibel i New York. Sommeren 2021 gjorde Jørgen Magnus sin rolledebut som Figaro i Mozarts Le Nozze di Figaro, ved Lyric Opera Studio i Weimar, Tyskland. Han har en spesiell hengivenhet for Lieder og har allerede bygget et betydelig repertoar med sanger av Beethoven, Brahms, Grieg, Quilter, Poulenc, Schubert, Schumann og Vaughan Williams.

Edel Bolstad er opprinnelig fra Bergen, men studerer for øyeblikket utøvende klassisk klaver ved Norges Musikkhøgskole i Oslo, med professor Henning Smebye som lærer. Hun har hatt timer med lærere som Marianna Shirinyan, Håvard Gimse, Einar Steen Nøkleberg og Håkon Austbø m.fl, og har spilt konserter under bl.a. Festspillene i Bergen, Trondheim Kammermusikkfestival og Grieg in Bergen Festival.

Tid

22. juli 2023 13:00

Skroll til toppen